Domen har blitt testet gjennom de ulike årstidene over flere år, og vi føler oss sikre på at de med et riktig bruk tåler selv de mest krevende værforhold.

Om Arctic Dome

Arctic Dome AS holder til på Segalstad i Østre Gausdal, og er datterselskap av GSI Holding AS.

Søsterbedriften GSI Gausdal Sewing Industry AS har utviklet og produserer domene. GSI ble etablert i 1985, og har høy kompetanse innen produktutvikling og produksjon av sømbaserte kvalitetsprodukter.

Arctic Dome blir til

Etter et innspill fra Skåppå Kunnskapspark i 2012, som var rådgiver for turistnæringen i Gudbrandsdalen, ble ideen til domene unnfanget. Den hadde sitt utspring i endringene i turistmarkedet, der kundene nå etterspør mer opplevelsesbaserte tilbud og mer aktive naturopplevelser.

Inspirert av historisk byggteknikk

Domekonstruksjonen har en rekke praktiske og estetiske fordeler som plassutnyttelse og romfølelse, og tåler store vindstyrker. Våre domer er enkle og raske å montere og demontere.

Glamping er et nyord i den norske turistnæringen, men er en global trend der det handler om å oppleve naturen kombinert med en høyere grad av komfort når det gjelder overnatting, bespisning og velvære. Samtidig er det økende fokus på miljøfaktoren og et bærekraftig reiseliv. Dette er et viktig element, da domene etter bruk ikke etterlater noe miljøfotspor.

Designet for nordiske forhold

I Norge har vi en barsk natur, og for å komme frem til det endelige produkt, har vi vært gjennom tre konstruksjonsløsninger før vi fant frem til en som tilfredsstiller kravene til de belastninger domene blir utsatt for med sterkt vekslende vær- og klimaforhold. Domen har også blitt testet gjennom de ulike årstidene over flere år, og vi føler oss sikre på at de med et riktig bruk tåler selv de mest krevende værforhold. Arctic Dome tilbyr et komplett produktspekter med to domestørrelser, en toalettmodul, låsbare dører, isolerende gulv, multifuel-ovn, solcellepakker og belysning. Domene kan kobles sammen i mange varianter etter behov.

Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnere har vært Skåppa Kunnskapspark, industridesigner Morten Sagstuen i Mosa Design Lab på Lillehammer og GIAX AS på Ringebu for produksjon og teknisk rådgiver av aluminiumsstativet. Tentipi Norge har også vært en samarbeidspartner for Arctic Dome med sitt distribusjonsnettverk og kunnskap om det norske markedet.

Arctic Dome har sitt utspring i endringene i turistmarkedet, der kundene nå etterspør mer opplevelsesbaserte tilbud og mer aktive naturopplevelser.

Interessert i en Arctic Dome?