Domen har blitt testet gjennom de ulike årstidene over flere år, og vi føler oss sikre på at de med et riktig bruk tåler selv de mest krevende værforhold.

Om Arctic Dome

Arctic Dome er et helnorsk produkt fra Gudbrandsdalen. 

Giax Produksjon AS produserer og distribuerer Arctic Dome fra Ringebu i Gudbrandsdalen.
GSI Gausdal Sewing Industry AS (GSI) som syr ytterdukene, har stått for utviklingen av produktet sammen med flere lokale aktører. Giax Produksjon har vært en av disse og overtok produktet i 2022.  De to selskapene har med sin styrker på henholdvis konstruksjon, metalarbeid og søm satt sammen et solid produkt med høy kvalitet for nordiske forhold.

Arctic Dome blir til

Etter et innspill fra Skåppå Kunnskapspark i 2012, som var rådgiver for turistnæringen i Gudbrandsdalen, ble ideen til domene unnfanget. Den hadde sitt utspring i endringene i turistmarkedet, der kundene nå etterspør mer opplevelsesbaserte tilbud og mer aktive naturopplevelser.

Inspirert av historisk byggteknikk

Domekonstruksjonen har en rekke praktiske og estetiske fordeler som plassutnyttelse og romfølelse, og tåler store vindstyrker. Våre domer er enkle og raske å montere og demontere.

Glamping er et nyord i den norske turistnæringen, men er en global trend der det handler om å oppleve naturen kombinert med en høyere grad av komfort når det gjelder overnatting, bespisning og velvære. Samtidig er det økende fokus på miljøfaktoren og et bærekraftig reiseliv. Dette er et viktig element, da domene etter bruk ikke etterlater noe miljøfotspor.

Designet for nordiske forhold

I Norge har vi en barsk natur, og for å komme frem til det endelige produkt, har tre konstruksjonsløsninger vært prøvet før det ble valgt en som tilfredsstiller kravene til de belastninger domene blir utsatt for med sterkt vekslende vær- og klimaforhold. Domen har også blitt testet gjennom de ulike årstidene over flere år, og vi føler oss sikre på at de med et riktig bruk tåler selv de mest krevende værforhold. Arctic Dome tilbyr et komplett produktspekter med to domestørrelser, en toalettmodul, låsbare dører, isolerende gulv, multifuel-ovn, solcellepakker og belysning. Domene kan kobles sammen i mange varianter etter behov.

Samarbeidspartnere

I tillegg til Giax Produksjon og GSI har Skåppa Kunnskapspark, industridesigner Morten Sagstuen i Mosa Design Lab på Lillehammer vært de viktigste bidragsyterene i utviklingsfasen.

På distribusjon av Arctic Dome er Skog og Villmark AS i Narvik vår samarbeidspartner i Nord-Norge.   

 

Arctic Dome har sitt utspring i endringene i turistmarkedet, der kundene nå etterspør mer opplevelsesbaserte tilbud og mer aktive naturopplevelser.

Interessert i en Arctic Dome?