dome del 1

Det er funnet rester av domelignende konstruksjoner datert til mange tusen år før Kristus. Denne selvbærende formen finner vi i utallige varianter opp gjennom historien. Fra den romersk arkitektoniske revolusjon ved byggingen av store spektakulære byggverk som Pantheon, til inuittenes iglooer på Grønland, bygget av snø og is.

Domen er en unik konstruksjon både teknisk og visuelt. Rommet som skapes er spektakulært i sin utforming og praktisk i sin anvendelse.

dome del 2

Arctic Dome AS designer, utvikler og produserer domer av høy kvalitet. Rammen tåler store belastninger og kan raskt monteres og demonteres. Over rammen ligger en duk i polyester, og man kan velge mellom to vindusløsninger. Domene kan utstyres med innertelt, ovn og et isolerende modulgulv. Våre modeller er designet både for sommer- og vinterbruk. I motsetning til telt og lavvoer gir domefasongen maksimal plassutnyttelse. Bruksområdene er mange. Overnatting, bespisning og tematiserte frilufts- og sportcamper. Domene kan monteres sammen i et stort antall varianter.